08:28 14 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.41
  • USD17.13
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63

Vrei să începi o afacere în Moldova? Iată domeniul cu cele mai multe șanse de reușită

Interviu
Sa primesc un link scurt
79310

Potrivit evaluărilor naţionale, cât şi ratingurilor mondiale, sectorul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor este unul dintre puţinele domenii ale economiei, unde Republica Moldova înregistrează progrese semnificative.

Cadrul legal din domeniul IT oferă condiții și facilități în lansarea unei afaceri

În ultimii ani se înregistrează o schimbare considerabilă în legislația care vizează cadrul legal al tehnologiilor informaționale. Afirmația aparține antreprenorului IT,  Eduard Mușuc, și a fost făcută în cadrul emisiunii "Logica Puterii" moderată de jurnalista Tatiana Cebotari.

"Infrastructura în domeniul IT se află într-o continuă schimbare și dezvoltare. Aceasta este o abordare corectă din partea guvernării care au creat condiții necesare pentru investitori, operatori și întreprinderile mici din Republica Moldova. În același timp, este nevoie de mai multă susținere financiară pentru start-up-urile din țară. Aceste mijloace financiare pot fi obținute nu doar din bugetul statului, deoarece există diverse proiecte în parteneriat cu Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional sau Banca Europeană de Investiții. Astfel, statul poate interveni cu o cotă de participare și nu cu un pachet financiar majoritar. Din douăzeci de start-up-uri cel puțin unul va avea succes și în acest mod vor fi acoperite cheltuielile pentru alte start-up-uri", a relatat antreprenorul IT.

Potrivit lui Eduard Mușuc, cadrul fiscal și legislativ din Republica Moldova acordă condiții avantajoase pentru lansarea în afacerile din sectorul IT.

Mai multe detalii referitor la acest subiect găsiți în fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Cum afectează economia țării activitatea netransparentă a specialiștilor IT
Companiile multinaționale, interesate de ”Moldova IT Park”
Tagurile:
tehnologii informaționale, Cadru legislativ, cadru legal, IT, afaceri, Eduard Mușuc, Chișinău


Știrile Zilei