08:56 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Ludmila Boțan
© Sputnik / Osmatesco

Un crematoriu ar putea fi construit pe teritoriul cimitirului Sfântul Lazăr din Capitală

Interviu
Sa primesc un link scurt
12821

Parlamentul Republicii Moldova a început dezbaterile asupra proiectului de lege cu privire la cimitire și serviciile funerare.

Legea propusă spre adoptare reglementează modul înființării, extinderii, închiderii, lichidării și administrării cimitirelor, precum și modul rezervării locurilor pentru înmormântarea și reînmormântarea decedaților, executării lucrărilor în cimitire, drepturile și obligațiile în legătură cu activitățile funerare și cimitire.

"Cimitirul "Sfântul Lazăr" din Chișinău este cel mai mare cimitir din Europa. Ce lăsăm urmașilor noștri? Lăsăm doar morminte. În practica incinerării rămâne acea cenușă pusă în columbariu și păstrată o perioadă oarecare sau este îngropată în pământ. În același timp, serviciile de incinerare sunt mai puțin costisitoare decât cele de înmormântare. Oamenii din Republica Moldova apelează la procedura de incinerare, însă este o procedură complicată. Ei parcurg un drum lung în România sau în Ucraina pentru a incinera persoana decedată", a relatat Ludmila Boțan în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal".

E un mare păcat: Despre incinerarea morților. Explicația unui preot ortodox>>>

Directorul Combinatului Servicii Funerare, Ludmila Boțan, susține că în cazul în care va fi acceptată ideea construirii unui crematoriu în Republica Moldova, acesta va fi edificat în Chișinău.

"Crematoriul ar urma să fie construit pe teritoriul Cimitirului "Sfântul Lazăr" din Chișinău. Este cel mai accesibil loc din punct de vedere ecologic și sanitar", a menționat Ludmila Boțan.

Mai multe detalii găsiți în interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Exclusiv: Unde ar putea fi construit un crematoriu în Moldova
De ce nu se arde omul la crematoriu: Explicația unui preot ortodox
Câte persoane din Moldova sunt incinerate la crematoriu
Tagurile:
Cimitirul Sf. Lazar, Servicii Funerare, crematoriu, incinerare, cimitir, Parlamentul Republicii Moldova, Ludmila Botan


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei