10:06 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Parascovia Topada
© Sputnik / Miroslav Rotari

Ce trebuie să știe părinții ai căror copii pleacă la odihnă în taberele de vară

Interviu
Sa primesc un link scurt
96 0 0

Vacanța de vară este mult așteptată de copii care doresc să-și petreacă timpul liber la o tabără de odihnă, unde îi așteaptă noi prieteni și aventuri memorabile. În această perioadă, minorii nu sunt supravegheați de către părinți și există riscuri ca aceștia să ajungă în situații mai puțin plăcute.

Până la plecarea la tabăra de vară, sarcina părinților este de a-și pregăti în primul rând psihologic și emoțional fiul sau fiica pentru această ”escapadă”. De această părere este psihologul Centrului Național de Prevenire a Abuzului Față de Copii, Parascovia Topada, care a venit cu unele sfaturi și recomandări pentru părinții a căror copii pleacă la odihnă în taberele de vară.

"Între părinte și copil trebuie să existe conexiunea și relația de prietenie care să-i ofere siguranță chiar și atunci când nu este supravegheat. Astfel, adulții trebuie să găsească un moment potrivit și să discute din timp, într-o manieră deschisă și calmă, despre situațiile și riscurile care pot apărea în timpul odihnei. În cele mai dese cazuri, adolescenții acceptă propuneri tentante și se implică în aventuri periculoase pentru viața și sănătatea lor. În același timp, din cauza vulnerabilității, ei ajung deseori să interpreteze lucrurile greșit", a explicat psihologul Parascovia Topada.

Mai multe sfaturi la acest subiect găsiți în interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Alertă la miezul nopții la o tabără de vară din Orhei: Iată ce s-a întâmplat - Video
Alarmant: Tot mai mulți adolescenți din Republica Moldova consumă droguri
Tagurile:
tabără pentru copii, vacanța de vară, adolescenți, părinți, odihnă, Parascovia Topada, Chișinău


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei