04:40 17 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.48
  • USD18.18
  • RUB0.28
  • RON4.34
  • UAH0.69
Lilia Brehova
© Sputnik / Miroslav Rotari

Proiecte de succes: Primărița din satul Gura Bâcului a atras investiții de milioane de lei

Interviu
Sa primesc un link scurt
122 0 0

Lilia Brehova s-a născut și a crescut în orașul Bender, iar acum 23 de ani și-a lăsat casa, rudele și prietenii și s-a mutat în satul Gura Bâcului din raionul Anenii Noi.

În prezent, Lilia Brehova este primărița satului Gura Bâcului, iar localnicii îi spun „Rusoaica de fier a satului".

"În Moldova dacă nu vei fi de fier, nu vei reuși să faci nimic" a ironizat Lilia Brehova în studioul  Radio "Sputnik Moldova".

Primărița a contribuit la bunăstarea satului prin diverse proiecte sociale și ecologice pe care le-a realizat. Totodată, ea susține că mereu este în căutarea resurselor financiare prin grant-uri și proiecte care reprezintă o mare necesitate pentru satele Republicii Moldova.

"În trei ani am reușit să atragem investiții de cinci milioane de lei în localitate. Astfel, cu sprijinul organizației internaționale UNDP am renovat sediul medicilor de familie. Centrul Național de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale ne-a ajutat să câștigăm un proiect de transparență. În același timp, am câștigat două proiecte importante din Polonia cu ajutorul cărora am procurat mobilă și calculatoare pentru biblioteca din localitate. Totodată, grație Biroului pentru reintegrare din cadrul Cancelariei de Stat am câștigat proiectul "Iluminarea stradală" pentru o distanță de 10 km", a menționat Lilia Brehova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Cum a ajuns Natalia Petrea la cârma primăriei satului Costești
Cum a rezistat primarul Daniel Țonu 25 de ani la cârma primăriei Zâmbreni
Tatiana Badan: Povestea unui primar de succes
Tagurile:
localitate, investiții, primar, proiecte, Lilia Brehova, Gura Bâcului, Anenii Noi


Știrile Zilei