04:33 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Nicolae Ciobanu
© Sputnik / Osmatesco

Creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Pantelimon

Interviu
Sa primesc un link scurt
28420

Luna august este încărcată de tradiții străvechi, care se împletesc cu evenimente religioase importante pentru creștinii ortodocși.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", parohul bisericii din satul Cruglic, raionul Criuleni, Nicolae Ciobanu, a vorbit despre o mare sărbătoare religioasă din a doua săptămână a lunii august și semnificația acesteia pentru creștinii ortodocși.

"În data de 9 august, creștinii ortodocși vor sărbători o zi religioasă importantă, cea a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, numit în popor Tămăduitor de boli. Sfântul Mucenic Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuți și mai venerați sfinți ai Bisericii. El este considerat ocrotitorul medicilor și tămăduitor al bolnavilor, fiind un model de doctor, slujitor și creștin a lui Hristos. În această zi, în toate bisericile din țară se săvârșește, după Liturghie, Taina Sfântului Maslu. Aceasta este considerată cea de-a șaptea taină a bisericii, care îndeamnă preoții să se roage lui Dumnezeu pentru vindecarea sufletului și a trupului celor care vor primi această taină. Taina maslului este lucrarea sfântă săvârșita în numele Sfintei Treimi, de către preoții Bisericii, prin care se împărtășește credinciosului bolnav, harul nevăzut al tămăduirii sau ușurării suferințelor trupești, întărirea sufletească și iertarea păcatelor", a explicat preotul Nicolae Ciobanu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Cele mai importante sărbători religioase din prima săptămână a lunii august
Mit dezlegat: un preot afirmă că de Sfântul Mucenic Foca ai voie să lucrezi
Tagurile:
Sfanta Liturghie, sărbătoare religioasă, creștinii ortodocși, biserici, preot, Nicolae Ciobanu


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei