04:26 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Dragoș Dumitriu
© Sputnik / Miroslav Rotari

Jurnalist român: Marea Britanie va beneficia de avantajele pieței UE chiar și după brexit

Interviu
Sa primesc un link scurt
8610

Marea Britanie va beneficia de avantajele pieței Uniunii Europene chiar și după ce va ieși definitiv din această comunitate. Cum explică jurnalistul român Dragoș Dumitriu o astfel de ipoteză.

Chiar dacă va ieși din Uniunea Europeană, Marea Britanie va beneficia în continuare de avantajele pieței acestei comunități. Declarația aparține jurnalistului român Dragoș Dumitriu și a fost făcută pentru Radio Sputnik Moldova.

Potrivit jurnalistului, istoria arată că Marea Britanie nu este o țară simplă, care să accepte compromisul, ci un imperiu care a obținut dintotdeauna tot ce și-a dorit.

„Marea Britanie a fost dintotdeauna cel mai nemilos imperiu din istorie. Și a rămas în continuare, fiindcă Marea Britanie nu este o simplă țară, ci păianjenul din centrul plasei, este o țară cu resurse mari, o țară care a fost metropola unor colonii care acum conduc practic lumea, mă refer la SUA și China. Deci, Marea Britanie nu este o țară simplă. Evident că vrea condiții speciale de la Uniunea Europeană și le va obține. Și spun asta bazându-mă pe istorie. Ei au obținut dintotdeauna ce au vrut, prin atitudinea lor perfidă și de învingători", spune jurnalistul român Dragoș Dumitriu.

Amintim că, deși vrea să părăsească Uniunea Europeană, Marea Britanie insistă să beneficieze în continuare de avantajele pieței unice europene. Chiar dacă cooperarea economică preferențială este valabilă doar pentru statele membre, premierul britanic, Theresa May, încearcă să convingă liderii europeni să facă excepții. Ideea este susținută, deocamdată, doar de Germania.

Autor: Silvia Zavadovschi

Tematic

Planul post-Brexit a fost dezvăluit: Gata cu libera circulație în Marea Britanie
Drum fără întoarcere. Brexit devine lege: Regina Elisabeta a II-a aprobă ieșirea din UE
Declarație bombă a unui eurodeputat: Brexit cea mai mare trădare din istoria țării
Tagurile:
uniunea europena, beneficii economice, piata, brexit, marea britanie, ue, Dragos Dumitriu


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei