08:48 20 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.50
  • RUB0.29
  • RON4.07
  • UAH0.72

Sfaturi utile: Cum păstrăm untul mai mult timp și cum alegem ulei de calitate

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
26030

Bucătarul Radu Hatmanu ne spune câteva secrete despre uleiul folosit în alimentație, cum îl alegem pe cel mai bun din asortimentul variat propus de magazine

Untul este un produs care aproape ca nu lipsește la dejun de pe mesele noastre. Se recomanda că untul să nu se păstreze în ambalajul lui, ci odată ce am venit de la cumpărături să-l punem în untieră cu capac astfel el se va păstra mai mult și mai bine. Daca vă grăbiți la muncă dis-de-dimineața, iar untul este înghețat din congelator, atunci încălziți o farfurie și acoperiți-l, în mai puțin de un minut va fi numai bun de uns pe pâine. Daca ați căpătat cumva o bucată mai mare de unt și vreți să-l păstrați cât mai mult timp în stare proaspăta, atunci puneți-l într-un vas și acoperiți-l cu apa sărata fiartă, apa desigur trebuie sa fie răcită.

Dragi prieteni, tot aici câteva sfaturi despre uleiurile din alimentație:

Uleiul de calitate nu trebuie să facă spumă atunci când agităm sticla în care se află. Dacă mizați pe calitatea uleiului de măsline, atunci va îndemn să atrageți atenția la inscripțiile de pe etichetă care ar trebui sa conțină așa cuvinte: native și olio extra vergine. Nu aruncați uleiul din cutiile de conserve de sardine, el poate servi foarte bine la buchetul de arome a unei pizza pe care vă gândiți să o coaceți la sfârșit de săptămâna cu toată familia sau vă va servi la îmbunătățirea gustativă a sosului pentru spaghete sau alte paste făinoase.

Dacă ați folosit, adică ați prăjit în același ulei de mai multe ori și acum vreți să scăpați de el, vă rog să nu-l turnați în chiuvete ca să se scurgă în țevile de canalizare deoarece el se depune pe pereții acesteia. Mai bine turnați-l într-o sticlă de plastic și păstrați-l pentru a aprinde grătarul sau dăruiți-l rudelor la țară, iarna vor da focul în sobe cu el și vă vor pomeni cu o vorbă caldă.

Autor: Radu Hatmanu

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Tematic

Sfaturi pentru un somn sănătos: cum luptăm cu insomnia
Șapte sfaturi de la foști hoți despre cum să-ți ferești casa de jaf
Ce sfaturi ne dau medicii în legătură cu ţinuta corectă a copiilor
Tagurile:
paste, unt, mic dejun, ulei de măsline, sfaturi, pâine, CHIȘINĂU


Știrile Zilei