12:56 20 Ianuarie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
Виктор Степанюк
© Sputnik / Miroslav Rotari

Motivul pentru care Igor Dodon se întâlnește atât de des cu Vladimir Putin

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
17411

De la învestirea sa în funcție, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut deja șase întâlniri oficiale cu președintele rus Vladimir Putin.

Decanul Facultății de Relații Internaționale a Institutului de Relații Internaționale din Moldova, Victor Stepaniuc, a explicat pentru Sputnik Moldova care ar fi adevăratul motiv al  întrevederilor oficiale repetate ale președintelui Republicii Moldova cu președintele Federației Ruse. Potrivit lui, președintele țării noastre încearcă să echilibreze relațiile moldo-ruse și acest efort trebuie salutat de cetățeni și de guvernare. Victor Stepaniuc a explicat că Rusia este un partener strategic important, cu care țara noastră trebuie să fie în relații bune, întrucât sute de mii de concetățeni de ai noștri se află la muncă în Federația Rusă, iar cea mai mare piață de desfacere pentru produsele agricole moldovenești rămâne a fi ce a Rusiei. 

Tematic

Igor Dodon: La Soci vor fi luate decizii de importanță majoră pentru Moldova
Igor Dodon consideră inadmisibilă dubla cetățenie pentru angajații SIS
Dodon l-a asigurat pe Putin că nu va promulga nici o lege antirusească
Putin, despre normalizarea relațiilor moldo-ruse: Observ că procesul e anevoios
Tagurile:
oficiali, întâlnire, produse agricole, IRIM, Victor Stepaniuc, Igor Dodon, Vladimir Putin, Rusia, MoldovaReguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei