15:16 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61

De ce legea antitutun nu este respectată în Moldova

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
80 0 0

A trecut mai bine de un an de la intrarea în vigoare a Legii Antitutun, însă observăm că aceasta nu se respectă. La o simplă vizită în mai multe localuri publice, vedem că administrațiile multora dintre ele nu respectă Legea – acolo se fumează în spații închise

 

Activistul civic Rodion Gavriloi a explicat pentru Sputnik Moldova de ce proprietarii de localuri preferă să plătească amenzi decât să respecte prevederile legale privind fumatul în locuri și localuri publice.

În opinia lui, societatea trebuie să se obișnuiască cu această lege. Cu toate acestea, spune Gavriloi, nu putem avea certitudinea că și după zece ani de la intrarea în vigoare a legii, aceasta va fi respectată în totalitate.

"Sunt anumite localuri care nu respectă Legea Antitutun. Este foarte important că cei care vin în localuri să denunțe aceste cazuri, adică să anunțe Centrul de Sănătate Publică, ca administratorilor de localuri să li se aplice sancțiuni", a menționat Gavriloi.

El susține că prevederile legale vor fi respectate atunci când toți oamenii vor anunța instituțiile responsabile despre încălcările care au loc. Însă, dacă noi vom continua să tolerăm aceste cazuri, situația nu se va schimba.

Tematic

Legea antitutun a salvat mai mulți oameni de la spitalizare
Zeci de instituții medicale au încălcat legea antitutun
Legea antitutun interzice fumatul în propria maşină: vezi în ce condiţii
Crezi că fumatul te face mai fericit? Descoperirea uluitoare a savanţilor
Unde este interzis fumatul în Moldova
Tagurile:
Fumatul, legea antitutun, localuri, încălcare, Rodion Gavriloi


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei