18:30 14 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.16
  • USD17.03
  • RUB0.25
  • RON4.11
  • UAH0.61

Care este cea mai mare îngrijorare a moldovenilor

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
123 0 0

Moldovenilor le este frică cel mai mult de sărăcie. Cel puțin asta arată datele celui mai recent sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldov

Cercetarea a demonstrat că pentru fiecare al doilea cetățean al țării noatre, lipsa banilor, salariile mici, pensiile și indemnizațiile mizere sunt cele mai mari îngrijorări.

„Sărăcia revine în prim-plan. Lipsa banilor, venituri mici, salariile mici, pensiile mici și îndemnizații mici sunt cele mai mari îngrijorări pentru 40% din populația țării. Asta înseamnă că fiecărui al doilea cetățean, dacă vorbim de protecția drepturilor omului, îi este încălcat dreptul la protecția socială", a declarat Andrei Dumbrăveanu, vicepreședintele Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Totodată, 28,8% dintre participanții la sondaj au declarat că prețurile înalte la produsele alimentare sunt cea mai mare îngrijorare, iar 21,7% consideră că lipsa locurilor de muncă și șomajul reprezintă cea mai mare problemă.

Doar 10% dintre moldoveni își fac griji cel mai mult pentru sănătate, în timp ce 9% sunr îngrijorate pentru viitorul copiilor.

Sondajul a fost realizat la în perioada noiembrie — începutul lunii decembrie, pe un eşantion de 1181 de persoane din 79 de localități. Marja de eroare este de +/-3%.

Tematic

De ce agricultorii moldoveni sunt săraci? Explicația economistului
INS: sărăcie cruntă în România. Jumătate dintre români nu au frigidere
Tagurile:
sociologi, Venituri, bani, Chisinau


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei