01:19 17 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.50
  • USD17.28
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.62
Corneliu Padnevici
© Sputnik / Miroslav Rotari

Opinie: Programul "Prima Casă" va opri exodul oamenilor din sate

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
177 0 0

Lipsa unei locuințe este deseori motivul pentru care tinerii aleg să plece din țară. Programul "Prima casă" poate fi soluția pentru a-i convinge să rămână acasă

Deputatul Corneliu Padnevici susține în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova că mulți tineri, după însușirea unei profesii, își doresc să revină în localitățile de baștină și să-și întemeieze familii. Lipsa unei locuințe însă îi determină să emigreze.

"Tinerii învață o meserie, iar după absolvire nu au posibilitatea să-și cumpere o locuință. Din acest motiv, amână să-și întemeieze familii și pleacă peste hotare, pentru a aduna bani pentru o locuință. De aceea, sunt sigur, implementarea programului "Prima Casă" îi va motiva pe tineri să rămână în țară. Tinerii sunt interesați să cumpere locuințe și în sate, nu doar în orașe. Ei își doresc să se afle mai aproape de părinți, de rude, dar și pentru că în orașe viața este mai costisitoare. Programul le va permite să-și cumpere o locuință inclusiv în localitatea de baștină", a precizat Corneliu Padnevici.

Programul "Prima Casă" a fost votat în prima lectură. Acesta va fi implementat la nivel național la începutul anului 2018.

Autor: Maria Dimineț

Tematic

Anunț oficial! Când va fi dat startul Programului "Prima Casă"
EXCLUSIV. Dedesubturile proiectului „Prima casă”
Statul român îi face fericiți pe cei care își doresc un credit "Prima Casă"
Tagurile:
baștina, programul prima casa, profesie, locuință


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei