21:39 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73

De ce întârzie tratamentul promis bolnavilor de hepatită virală C în iulie 2017

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
108 0 0

În iulie 2017, mai mulți pacienți de hepatită virală C urmau să înceapă tratamentul modern. Aceștia nu și-au ridicat însă medicația nici până în prezent, deoarece agenții economici nu au livrat la timp preparatele solicitate de Ministerul Sănătății

Președintele Comisiei de Recepționare a Dosarelor Pacienților cu Hepatite Virale, Doina Rotundu, a anunțat, în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova, când bolnavii vor beneficia de medicamentele promise.

„În iulie 6000 de pacienți cu hepatită virală C au fost acceptați pentru tratamentul modern, inițiat în premieră la începutul anului 2017. Nu ne-am așteptat la un număr atât de mare de dosare, ca urmare a fost necesar de a achiziționa un stoc mai mare de medicamente, decât cel planificat inițial. În același timp, unii agenți economici nu au respectat termenul de livrare a preparatelor. Dar neapărat, toți pacienții aflați în așteptarea tratamentului își vor primi medicația. Se va întâmpla asta în a doua jumătate a lunii ianuarie, 2018", a mai spus Doina Rotundu. 

Autor: Maria Dimineț

Tematic

Moldova este ameninţată de pericolul epidemiei de hepatită
Diabetul zaharat: simptome, complicații, tratament și prevenire
Sfecla roșie - beneficii pentru sănătate și contraindicații - Video
Cum sunt cheltuiți banii în sistemul de sănătate din Moldova
Tagurile:
sanatate, tratament, sfaturi, hepatită, medic, Doina Rotundu


Știrile Zilei