14:07 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Angela Colațchi
© Sputnik / Miroslav Rotari

Dovada clară că Igor Dodon este președintele tuturor

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
18941

Curtea Constituțională a decis a treia oară consecutiv suspendarea din funcție a șefului statului Igor Dodon, după ce președintele țării a refuzat să promulge o lege votată repetat de Parlament. Astfel, interimatul funcției de președinte a fost preluat pentru câteva zeci de minute de șeful Legislativului, Andrian Candu.

 

Cu toate acestea, șeful statului evită să scoată oamenii la proteste, îndemnându-i la calm și rațiune, menționând că situația se va schimba după alegerile parlamentare care urmează să aibă loc în 2018.

Solicitată de studioul radio Sputnik Moldova să comenteze acțiunile președintelui Igor Dodon, care i-a îndemnat pe oameni să se înarmeze cu răbdare, politologul Agela Colațchi a declarat că șeful statului nu poate chema oamenii la protest din motiv că această posibilitate le revine partidelor politice și nicidecum președintelui țării, care a declarat că vrea să fie președintele tuturor cetățenilor.

"Președintele trebuie să demonstreze dorința de a dialoga. Președintele este președintele tuturor cetățenilor, iar scoaterea oamenilor în stradă este prerogativa partidelor politice și nu a șefului statului'', a declarat Colațchi.

Tematic

Candu: trebuie sesizată CCM în contextul disputei cu privire la Armată
Tagurile:
președintele tuturor, dodon, protest, Republica Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei