02:27 27 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73

Statul vrea să-i ajute pe agricultorii începători. Află cum pot primi bani

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
60931

Statul încearcă să-i ajute pe afaceriștii începători, care vor să facă investiții în agricultură. Începând din acest an, Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA) vrea să-i subvenționeze în avans. Despre asta a anunțat directorul instituției, Nicolae Ciubuc, în cadrul unui interviu oferit studioului de radio Sputnik Moldova

Potrivit acestuia, banii vor fi oferiți agenților economici care au capacități financiare limitate, dar care doresc să investească în domeniul agricol.

„Pentru a atrage în sectorul agricol mai mulți tineri, pentru a face acest domeniu mai atractiv,  am creat această oportunitate ca acei tineri care au idei, însă nu au surse financiare necesare, să poată beneficia de această noutate", a spus Nicolae Ciubuc.

O altă noutate este că depunerea dosarelor pentru subvenții poate fi făcută mult mai devreme. Acest proces a fost inițiat în data de 1 februarie și va dura până la finele lunii octombrie. Mai ales că acest lucru va putea fi făcut și online. Câți bani vor putea obține fermierii începători, aflați din fișierul audio atașat mai sus. 

 

Tematic

Număr record de cereri pentru subvenții în agricultură
Statul dă milioane de lei fermierilor. Vezi cum poți obține și tu subvenții
Chiar dacă primesc subvenții, fermierii sunt condamnați...
Tagurile:
Subventii, suport, stat, agricultura, fermieri, bani, Nicolae Ciubuc


Știrile Zilei