01:10 17 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Valeriu Ostalep
© Sputnik / Miroslav Rotari

Mişcările neonaziste revin în Europa! Cum contribuie refugiații la consolidarea lor

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
12020

Toleranța liderilor europeni față de valurile de refugiaţi va duce la apariția partidelor extremiste, care ar putea strânge în jurul lor un număr impunător de băștinași. Declarația aparține politologului Valeriu Ostalep și a fost făcută într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Politologul Valeriu Ostalep susține că cel mai grav este faptul că unii europeni manifestă un comportament vigilent nu doar față de refugiați, ci și față de toți cei veniți din alte țări.

„Vedem recentele alegeri din Germania care au arătat că partidul „Alternativă pentru Germania", care deși nu a ascuns politicile sale extremiste, a avut un rezultat extraordinar. Deoarece se insistă pe deschiderea porților pentru imigranții din diferite regiuni ale lumii, oamenii de pe loc au ajuns să fie reticenți față de toți străinii, nu doar față refugiații. Respectiv, apare o problemă mult mai largă", spune Valeriu Ostalep.

Nemulțumirea băștinașilor față de politicile liderilor europeni îi va aduna electoratul în jurul partidelor extremiste, spune politologul.

„În acest caz, mișcările extremiste vor fi tot mai populare și mă refer nu doar la Germania. Cert este că aceste mișcări nu se vor limita doar la declarații și marșuri. Mai mult, au toate șansele să ajungă și la putere", conchide Valeriu Ostalep.

Tematic

Poliția germană a reținut “refugiați” sirieni care planificau atentate teroriste
Doi refugiați răniți la granița României cu Serbia
Cehia refuză să mai primească refugiați
Un nou val de refugiați amenință Europa. Turcia pune condiții UE
Tagurile:
Grupări extremiste, băștinași, imigranți, problemă, europa, țări europene, refugiați, Valeriu Ostalep, chisinau, Republica Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei