01:21 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72

Cum sunt fabricate lactatele. Ce ingrediente se folosesc

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
32510

Ultimele săptămâni, societatea a fost bulversată de un scandal, în care au fost implicate companiile producătoare de lactate. În urma unei investigații de laborator, inspectorii au scos la iveală că un șir de produse lactate conțineau doar grăsimi vegetale, și nici un strop de lapte.

Zilele trecute, la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor au fost convocați toți producătorii de lapte. Acolo li s-au prezentat rezultatele investigațiilor de laborator efectuate de ANSA, care au scos la iveală mai multe nereguli comise de către producătorii de lactate.

Vasile Cireș este administratorul unei fabrici de lactate din raionul Fălești. Acesta a declarat pentru Sputnik Moldova că produsele sale sunt sută la sută naturale și nu conțin grăsimi vegetale.

„Noi avem sută la sută producție naturală. Eu am o fermă de 120 de vaci. Se află la 800 de metri de fabrică. Vacile sunt mulse mecanizat, apoi laptele se curăță. Se răcește corespunzător. Se încarcă, apoi se transportă la fabrică. Acolo mai este verificat odată, apoi se răcește corespunzător. Iar în funcție de solicitări, fabricăm produse", a spus Vasile Cireș.

Întrebat dacă utilizează grăsimi vegetale în produsele fabricate, Vasile Cireș spune că nu. Iar în urma scandalului, vânzările lui au crescut aproape cu 50 la sută.

Tematic

Scandalul produselor lactate fără lapte: Ce-i așteaptă pe producătorii autohtoni
Atenţie, părinţi: lapte praf pentru copii, contaminat cu salmonella
Cum vor fi protejați consumatorii de lapte și de produse lactate
Tagurile:
Ingrediente, fermă, fabrica, vaci, lactate, scandal, lapte, laborator, ANSA, studii, vasile cireș


Știrile Zilei