04:49 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Svetlana Lazăr
© Sputnik / Miroslav Rotari

Republica Moldova, tot mai vizitată de turiști. Vezi de ce

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
12010

De la un an la altul, Republica Moldova este tot mai vizitată de turiști. Iar experții în domeniu afirmă că în acest an numărul acestora va crește.

Președintele Asociației Naționale a Turismului Rural, Ecologic și Cultural, Svetlana Lazăr, a declarat în cadrul unei emisiuni, la Sputnik Moldova, că țara noastră a primit mai multe recomandări pentru a fi vizitată de către organizații din exterior.

„Lonely Planet a inclus Republica Moldova în top 10 țări pentru a fi vizitate. Moldova devine o destinație turistică, iar acest fapt ne bucură. Într-un sondaj realizat la Aeroportul Internațional din Chișinău, turiștii care plecau din țară au zis că vor reveni la noi din următoarele motive: sincera ospitalitate a localnicilor, care este o valoare de care trebuie să ne mândrim. Ei au mai zis că vor reveni la noi pentru tradițiile noastre gastronomice. Aici mă refer atât la tradițiile vitivinicole, cât și la tradițiile alimentare pe care le avem", a spus Svetlana Lazăr.

O altă atracție pe care o are Republica Moldova pentru vizitatorii străini sunt și tradițiile culturale, care sunt respectate în deosebi în mediul rural, a mai adăugat Svetlana Lazăr. „Moldova este o țară de vis, pentru peisajele noastră. Este un adevăr spus de către turiștii care ne-au vizitat sau care revin nu pentru a doua sau a treia oară, dar mult mai des", a mai adăugat Svetlana Lazăr.

Datele statistice arată că Republica Moldova a fost vizitată în 2017, de către 1,7 milioane de turiști.

Tematic

Moldova a trecut la ora de vară
O nouă sărbătoare națională în Moldova. Ce vom marca pe 26 iunie
Tagurile:
ospitalitate, pensiuni, tradiții, vizitatori, Moldova, turism, Svetlana Lazăr, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2742
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356