04:39 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Victor Mocanu
© Sputnik / Miroslav Rotari

Răsturnare de situație: Ce partide se bucură de cea mai mare încredere

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
62531

Anul 2018, care este unul electoral, poate aduce surprize în urma alegerilor care vor avea loc în Chișinău, dar și în țară. Sociologii spun că se vede o migrare a electoratului de dreapta spre forţele politice de stânga.

Sociologul Victor Mocanu, directorul Centrului de Sociologie și Psihologie Socială afirmă că partidele de dreapta au fost taxate de electorat. Şi iată din ce motive:

„Calitatea vieții este foarte joasă, în satele noastre. Cum au umblat prin glod acum 40 de ani, așa umblă și acum. Și dacă înainte aveau cât de cât o speranță că vor primi salariul, care le va ajunge pentru strictul necesar, acum nimeni nu se bazează pe salariu, nimeni nu se bazează pe pensii. Pentru că acestea sunt foarte mici", a opinat Victor Mocanu.

Sociologul spune că principala vină pentru migrarea electoratului le revine politicienilor.

„Partidele de dreapta au făcut o serie de greșeli. Unii lideri politici s-au compromis, au promis una, au făcut cu totul alta. În campaniile electorale promiteau că vor democratiza țara, că vor fi onești la conducere. Dar ajungând la putere, imediat au început să se căpătuiască cu ceva. Iar populația nu poate fi mințită, a observat aceste lucruri. Mai ales furtul masiv din sistemul bancar", a mai afirmat Victor Mocanu.

Potrivit ultimului sondaj publicat în această săptămână, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar patru partide ar accede în legislativ. Este vorba de PSRM — 36,9%, PAS — 14,1%, PDM — 7,8%, PPDA — 6,5%. Sondajul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Tematic

Iată cine este cel de-al treilea pretendent la fotoliul de primar al Chișinău
Focul Haric va fi adus sâmbătă seara, la Chișinău
Chișinău, un oraș fără tradiții
”Comorile” din trenul Odesa-Chișinău: Vameșii au rămas cu gura căscată
Tagurile:
partide de dreapta, faptei, electorat, promisiuni, încredere, partide de stânga, politicieni, furt, alegători, alegeri, Victor Mocanu, moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2737
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356