03:28 17 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.50
  • USD17.28
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.62
Viorel Gârbu
© Sputnik / Miroslav Rotari

Cum va fi afectată economia Republicii Moldova de o eventuală depreciere a rublei rusești

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
120 0 0

O ușoară depreciere a rublei rusești ar putea reduce din veniturile moldovenilor care muncesc în Federația Rusă, respectiv din volumul transferurilor de bani din Rusia.

Potrivit economistului Viorel Gârbu, pe termen scurt, rubla rusească, care a înregistrat recent o ușoară depreciere, nu va continua să scadă. Expertul susține că această monedă își va reveni și se va menține în jurul cotațiilor actuale, iar pe termen lung, va rămâne încă mult timp subevaluată, din cauza contextului politic negativ, din cauza relațiilor tensionate dintre Federația Rusă și SUA.

Întrebat cum va fi afectată economia Republicii Moldova de fluctuațiile valutare de pe piața Rusiei, în mod special, de eventuale deprecieri ale rublei rusești, Viorel Gârbu a explicat că "economia Republicii Moldova nu va avea de suferit foarte mult. Este adevărat că va scădea capacitatea de cumpărare a rușilor, va scădea poate și consumul de produse moldovenești. De asemenea, cetățenii moldoveni care muncesc în Federația Rusă vor primi venituri mai mici, respectiv, vor trimite mai puțini bani acasă."

Tematic

Rusia și Turcia ar putea fi o alternativă la promisiunile făcute de UE Republicii Moldova
Tagurile:
transferuri, bani, Viorel Gârbu, Rusia


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei