04:37 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Viorel Gârbu
© Sputnik / Rodion Proca

Războiul din Siria afectează direct Moldova. Prețurile la benzină și motorină vor exploda

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
241 0 0

Conflictul armat din Siria vine cu o serie de consecințe grave. Miercuri, prețul petrolului Brent a crescut brusc, până la aproape 72 de dolari pentru un baril.

Acest lucru va duce la o creștere bruscă a prețurilor la benzină, dar și motorină, anunță experții în energetică. Iar majorările vor fi simțite foarte curând, a opinat expertul economic Viorel Gârbu în cadrul unui interviu realizat în studioul de radio Sputnik-Moldova.

Potrivit acestuia, în 2018, experții de la bursele internaționale au prognozat o ieftinire a petrolului. Din cauza conflictului din Orientul Mijlociu, prețurile ar putea cădea dintr-o extremă în alta, precizează expertul.

Acesta este cel mai înalt preț al petrolului Brent, din anul 2014 încoace. Cu cât s-ar putea scumpi carburanții în Moldova, aflați din interviul cu Viorel Gârbu.

Tematic

ONU: Rusia cheamă SUA să nu se implice într-o aventură militară în Siria
Israelul acuză Siria de utilizare a armelor chimice
SUA pregătesc un atac asupra Siriei: Când se va întâmpla
Tagurile:
razboi, motorină, benzină, scumpire, Siria, petrol, Moldova, SUA, Rusia, Viorel Gârbu, Siria, Rusia, SUA, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2737
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356