03:43 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66

Expert, despre atacul SUA asupra Siriei: Lupta se dă pentru dominația în Orientul Apropiat

Sa primesc un link scurt
32110

SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat intenționat Siria în ajunul anchetei privind utilizarea armei chimice în această țară. De această părere este expertul în științe politice Sergiu Nazaria.

 

Expert, despre atacul SUA asupra Siriei: Lupta se dă pentru dominația în Orientul Apropiat
Doctorul habilitat în ştiinţe politice, Sergiu Nazaria, a declarat pentru Sputnik Moldova că atacul cu rachete asupra Siriei, întreprins în dimineaţa zilei de sâmbătă, 14 aprilie, de SUA, Marea Britanie şi Franţa a fost necugetat pe motiv că s-a produs până la efectuarea unei investigaţii detaliate. Mai mult decât atât, interlocutorul afirmă că SUA nu și-ar fi dorit ca această investigație să aibă loc pentru că ar fi demonstrat inexistența armelor chimice despre care președintele Donald Trump a vorbit atât de mult.

Sergiu Nazaria susține că atacul asupra Siriei a demonstrat că "acești oameni nu sunt interesați să zdrobească terorismul, ei își doresc să răstoarne regimul lui Bashar al-Assad pentru a domina în Orientul Apropiat. Anume regimul ui Assad este ultima forță care se opune dominației occidentalilor în această parte a lumii".

Amintim că SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat sâmbătă, 14 aprilie, mai multe zone din Siria despre care s-a spus că ar avea legătură cu armele chimice pe care, potrivit Occidentului, autoritățile siriene le-ar fi folosit împotriva civililor din Duma. Marţi, şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, a declarat că "dacă Siria va folosi utiliza chimice, Franţa şi aliaţii nu vor ezita să lovească din nou".

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

 

Tematic

Expert: Nu există dovezi ale folosirii armelor chimice în Siria
Atitudine fermă: Atac nejustificat asupra unui stat suveran. Apelul creștinilor din Siria
Declarație șoc: Ministrul belgian de Externe, despre soluționarea conflictului din Siria
Tagurile:
atac cu rachete, arme chimice, Assad, Orientul Apropiat, Sergiu Nazaria, Siria, Marea Britanie, SUA

Știrile Zilei