14:28 19 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.11
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.62
Inga Albu
© Sputnik / Rodion Proca

Călătoria cu Pașaportul Biometric: Ce trebuie să ştii înainte de plecare

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
45610

Ce trebui să faci dacă vrei să mergi în vacanță, iar pașaportul tău expiră în mai puțin de 3 luni? Răspunsul la această întrebare a fost oferit de avocata Inga Albu, în Studioul Radio Sputnik Moldova.

Perioada verii este multașteptată de către oameni pentru a merge în vacanță. Însă până a ne bucura din plin de o vacanță la mare, ori la munte trebuie să ne pregătim tot setul de acte necesare pentru a evita unele probleme și a profita la maxim de timpul de odihnă. Avocata Inga Albu a venit cu mai multe recomandări și informații utile pentru cei care vor să călătorească în afara Republicii Moldova.

Ea spune că nu vei mai putea folosi pașaportul pentru a călători, în cazul în care acesta expiră în mai puțin de trei luni.

”Sunt multe situații în care oamenii sunt întorși înapoi de la frontieră din motiv că valabilitatea pașaportului lor este pe sfârșite”, spune Albu.

În cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova, avocata Inga Albu a explicat de ce oamenii trebuie să-și schimbe pașaportul biometric, dacă acesta urmează să expire în următoarele 90 de zile.

Autor: Tatiana Cebotari

Tematic

Atenție! Hoții nu merg în vacanță de sărbători. Recomandările oamenilor legii
Tagurile:
inainte de plecare, vrei sa pleci in vacanta, 3 luni, pasaport biometric, expira, pasaport, ce trebuie sa stii, calatorie, 90 de zile, Sputnik Moldova, Inga Albu, Republica Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei