14:42 20 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Igor Volnițchi
© Sputnik /

Volnițchi: Alegeri locale repetate fără Năstase și Ceban

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
Viața în Chișinău (37)
89321

Astăzi Comisia Electorală Centrală se va întruni în ședință unde va lua act de hotărârea Judecătoriei Chișinău din 19 iunie, care a devenit irevocabilă prin încheierea Curții Supreme de Justiție din 25 iunie, prin care alegerile locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău nu au fost validate.

Comisia Electorală Centrală ar putea lua act de nevalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase. Totodată, membrii CEC ar putea să stabilească ca această funcție să fie asigurată de un primar interimar. Ipoteza a fost lansată de de către jurnalistul și comentatorul politic Igor Volnițchi în cdrul emisiunii "Logica Puterii" de la Sputnik Moldova, moderată de Tatiana Cebotari.

Totodată Volnițchi consideră că membrii CEC ar putea anunța turul trei al alegerilor locale în municipiul Chișinău.

"Normele legislației în vigoare sunt atât de confuze la acest capitol, încât ne putem aștepta la orice. Același Cod Electoral prevede că alegerile pot fi organizate în decurs de trei luni după expirarea mandatului primarului, respectiv alegerile locale ordinare de anul viitor ar putea fi organizate puțin mai târziu, respectiv s-ar putea respecta acest an prevăzut de Codul Electoral. Alegeri repetate însă ar putea să aibă loc fără Andrei Năstase și Ion Ceban. Eu nu exclud că s-ar putea organiza un nou scrutin și se va testa capacitatea de unitate a dreptei", spune jurnalistul.

Volnițchi menționează că dacă CEC va decide organizarea alegerilor repetate, arunci există riscul de nevalidare a rezultatelor alegerilor, întrucât Andrei Năstase și cel mai probabil și Maia Sandu le vor boicota.

Тема:
Viața în Chișinău (37)

Tematic

CEC îndeamnă la calm subiecții electorali, cetățenii și partidele politice
CEC reacționează la decizia de invalidare a alegerilor locale noi din Chișinău
CEC prezintă rezultatele preliminare ale scrutinului de duminică din Chișinău
Tagurile:
ceban, nastase, locale, turul trei, alegeri, Igor Volnițchi, Republica Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei