17:47 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Inga Albu
© Sputnik /

Procurorii au devenit ”judecători”

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
278 0 0

Marți, mai mulți avocați din țară au ieșit la protest, exprimându-și nemulțumirea față de aplicarea excesivă a măsurii preventive sub formă de arest persoanelor aflate sub urmărire penală.

La protest au participat mai mulți avocați din țară. Avocata Inga Albu a declarat în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova că de multe ori procurorii sunt cei influențează decizia instanței de judecată. 

”În general, judecătorii sunt de acord cu demersurile procurorilor. Deseori, atunci când citim acea hotărâre, atunci ea este identică cu demersul procurorului. Mai mult ca atât, avem situații când procurorii solicită prelungirea demersurilor și noi arătăm instanței că demersul anterior înaintat, de exemplu, cu o lună în urmă, este identic demersului înaintat în ziua ședinței de judecată, este schimbată doar data. Și întrebăm cum puteți să admiteți prelungirea când nu sunt temeiuri, dar oricum se admite demersul întemeiat. De fapt, asistăm la situația când parcă procurorul ar indica judecătorului cum să înfăptuiască justiției”, spune avocata.

Tematic

Încă un protest în Capitală: Avocații, împotriva aplicării excesive a arestului
Tagurile:
avocați, procurori, judecată, judecători, Inga Albu, Republica Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei