15:03 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Cristina Lesnic
© Sputnik / Miroslav Rotari

Când se va trece la coșul numărul trei în procesul de reglementare transnistreană

Opinia expertului
Sa primesc un link scurt
9901

Subiectul privind reintegrarea țării este unul foarte sensibil, dar și complex în același timp și multă lume se întreabă când se va trece la discuțiile privind coșul numărul trei.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a declarat în cadrul emisiunii "Logica Puterii" de la Sputnik Moldova, moderată de Tatiana Cebotari, că discuțiile privind coșul numărul trei în procesul de reglementare transnistreană vor demara atunci când va exista o încredere reciprocă între Chișinău și Tiraspol.

"În mandatul pe care îl am eu vreau să facem totul cu bună credință și populația să ne evalueze eforturile. Eu mi-aș dori să se treacă la coșul numărul trei chiar și mâine. Eu vreau să vă asigur că astăzi la Biroul de Reintegrare, la fiecare grup de lucru avem secretari de stat. Am avansat mult la acest capitol. Aceasta este nu doar o prioritate a Guvernului, dar și o datorie morală. Când se va trece la coșul numărul trei? Foarte mult depinde discuțiile pe care le vom avea cu partea transnistreană și stabilirea încrederii dintre ambele părți, căci doar încrederea și percepția că se vrea vor fi acei piloni datorită cărora s-ar putea ajunge la o soluție definitivă.

Tematic

Cristina Lesnic: Nu există o strategie de reintegrare a țării, aprobată de Guvern
Cristina Lesnic: Progresele Chișinăului au fost apreciate la Roma
Emisiunea ”Logica Puterii” cu Tatiana Cebotari. Invitat: Cristina Lesnic
Tagurile:
tiraspol, reglemetare transnistreana, cosul numarul trei, chisinau, Cristina Lesnic, Republica Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei