prev
18 Mai
next
 • 8:00
  Juralul orei

  Află ce s-a întâmplat în țară și în lume din prima sursă, știrile de ultimă oră, comentate de cei mai buni experți.
 • 8:30
  "Утро на Sputnik'e"

  Emisiune în limba rusă
 • 9:00
  "Sputnik Matinal" cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă

  În data de 18 mai marcăm Ziua Internațională a Muzeelor - dacă în ceilalți ani erau organizate "nopților muzeelor ", în acest an pandemia le-a stricat planurile organizatorilor. Totuși, ingeniozitatea etnografilor nu s-a lăsat neobservată. Despre ce este vorba, aflăm de la etnograful Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, Varvara Buzilă. Studenții continuă să învețe în regim online. Cum studiază însă tinerii de la Academia de Muzica, Teatru și Arte Plastice, aflăm de la Iurie Mahovici, decanul facultăţii Artă Instrumentală, Compoziţie şi Muzicologie la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chișinău. Veteranii trebuie ajutați zi de zi, iar memoria celor căzuți în al doilea Război Mondial trebuie să rămână veșnic vie. 75 de ani de la Marele Război pentru Apărarea Patriei - un motiv în plus pentru Angela Scripcăraș, director general al Fundației “Достойная память»,membru al Consiliului Central al Organizației Mamele Rusiei, să ajute veteranii din Rusia și Republica Moldova.
 • 10:00
  Jurnalul orei cu Roman Botnari

  Află ce s-a întâmplat în țară și în lume din prima sursă, știrile de ultimă oră, comentate de cei mai buni experți.
 • 11:00

  Câteva sute de persoane din țara noastră sunt diagnosticate, anual, cu HIV. Totodată, mulți trăiesc cu această infecție fără să bănuiască, din motivul că nu fac testul HIV. Vestea bună este că în Republica Moldova este aplicat tratamentul modern al infecției, disponibil gratuit tuturor pacienților. Totul despre prevenirea și terapia HIV în țara noastră discutăm, în cadrul emisiunii “ATITUDINI”, cu Iurie Climașevschi, coordonatorul Programului Național de Prevenire și Control al HIV/SIDA.
 • 17:00
  Știri în limba rusă

  Știri în limba rusă
 • 17:03
  Экспертиза

  Emisiune în limba rusă
 • 18:00
  Știri

  Știri, cu Valeria Fortuna
 • 18:03
  ”Logica puterii” cu Tatiana Cebotari

  Starea de urgență a fost anulată, însă nu și măsurile restrictive. Totodată, a fost instituit cod roșu în sănătate publică, iar bugetarii își reiau activitatea în regim normal. Cât de bine au gestionat autoritățile situația, care sunt premisele de mai departe în ceea ce ține de COVID 19, aflăm de la șeful catedrei Epidemiologie de la USMF, Viorel Prisacaru și expertul în sănătate publică, Ala Tocarciuc.
 • 19:00
  "Jurnalul orei" cu Valeria Fortuna

  Află ce s-a întâmplat în țară și în lume din prima sursă, știrile de ultimă oră, comentate de cei mai buni experți.
 • 20:00
  ”Sport” cu Dumitru Chitoroagă

  Evoluția fotbaliștilor moldoveni la campionatul din Belarus. Invitat: fotbalistul Gheorghe Andronic.