06:43 24 Mai 2018
Chişinău+ 20°C
În direct
Domnișoară într-un automobil de lux

Ce fel de automobile cumpără moldovenii

© PIXABAY /
Informații
Sa primesc un link scurt
43610

Paradox moldovenesc: deşi se plâng că sunt săraci, cetăţenii noştri au cumpărat anul acesta mult mai multe maşini noi decât în anul trecut

CHIŞINĂU, 17 iun — Sputnic. Statisticile arată că vânzările de automobile noi au crescut cu 30.2 la sută în primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie autoblog.md, menţionând că este vorba de o dinamică fără precedent pe piaţa autohtonă.

Astfel, în perioada 1 ianuarie — 31 mai 2017, importatorii şi distribuitorii locali au realizat 1.902 automobile. În aceeaşi perioadă a anului trecut s-au vândut doar 1.461 de maşini, sau cu 441 de mașini mai puțin.

Sursa menţionează că moldovenii preferă automobilele compacte, cele din clasa business şi cele din categoria SUV. Au fost la căutare şi maşini din clasa premium sau pick-up-uri.

Cea mai populară marcă printre clienții ce aleg să procure o mașină nouă în Moldova rămâne Dacia, urmată de Hyundai, Skoda, Toyota, Suzuki, Mercedes, Renault, Ford, Volkswagen, Volvo și alții.

Statisticile mai arată că în primele cinci luni ale acestui an au fost înregistrate în ţara noastră 11.084 automobile. Dintre acestea, 1.902 unităţi sunt noi şi produse între anii 2016-2017, 1.203 maşini au o vechime de 2-4 ani, 2.602 automobile au fost produse în perioada 2010-2012, iar cele mai vechi sunt din anii 2007-2009 — 5.377 de maşini.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Tematic

Alina Zotea spune de unde a luat bani pentru un nou automobil de lux
Legendarul automobil „Niva”: 40 de ani de la lansare
Află în ce zile din an să nu scoți mașina din curte - risc sporit de accidente
Tagurile:
Skoda, premium, compacte, mărci, piaţa auto, preferă, Hyundai, automobile, Dacia, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei