09:52 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Cort anticaniculă

Pericol mare: Mii de moldoveni apelează la corturile anticaniculă – VIDEO

© Sputnik / DSE
Informații
Sa primesc un link scurt
47 0 0

Doar sâmbătă, din cauza temperaturilor ridicate, peste 6000 de oameni au apelat la serviciile punctelor de reabilitare instalate de salvatori în mai multe localități din țară. Meteorologii anunță că astăzi va fi și mai cald.

CHIŞINĂU, 23 iul — Sputnik. Serviciul Situații Excepționale al MAI a anunțat că pe parcursul zilei de ieri peste 6000 de oameni s-au adresat la punctele de reabilitare instalate de salvatori în țară. Lor le-au fost acordate îngrijiri calificate și s-au protejat de caniculă la umbra corturilor, în orele de vârf.

Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au dublat numărul corturilor în municipiul Chișinău. Astfel, în parcurile Capitalei au mai fost instalate alte 4 puncte. În total în țară salvatorii au amenajat 17 corturi, iar în intervalul orelor 10.00 — 18.00 oamenii pot beneficia de apă și îngrijiri calificate.

Conform informațiilor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, în acest moment, puncte de reabilitare sunt instalate în municipiile Chișinău, Cahul și Bălți, dar și în raioanele Căușeni, Călărași, Ungheni, Strășeni și Comrat. Acestea vor funcționa pe parcursul zilelor cu temperaturi toride.

Dar astăzi se anunță a fi o zi cu mult soare și căldură mare. Potrivit meteorologilor, mercurul în termometre se va ridica până la +35 grade Celsius. Și asta chiar dacă pe cer sunt și câțiva nori.

Căldura ar putea să bată nițel în retragere începând de luni, când sunt anunțate ploi cu descărcări electrice. Oricum, și luni, temperaturile maxime înregistrate în sudul țării vor atinge +35 de grade Celsius.

Tematic

Cod galben de caniculă: Există riscul incendiilor de vegetație
Tagurile:
Celsius, cort, anticaniculă, caniculă, Strășeni, Căușeni, Bălți, Cahul, Călărași, Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei