07:08 21 Iulie 2018
În direct
  • EUR19.33
  • USD16.66
  • RUB0.26
  • RON4.15
  • UAH0.63
Stație de alimentare, imagine de arhivă

Decizia care îi va revolta pe șoferii moldoveni: Grăbiți-vă să faceți plinul

© Sputnik / Виталий Аньков
Informații
Sa primesc un link scurt
53310

Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit un nou plafon maxim pentru prețul la benzină și motorină

CHIȘINĂU, 8 aug — Sputnik. ANRE a anunţat preţul plafon la carburanți pentru următoarele două săptămâni. Astfel, începând cu data de 9 august, un litru de benzină va fi vândut cu cel mult 17 lei și 06 bani, cu 14 bani mai mult decât până în prezent. Motorina se va scumpi cu 57 de bani şi va fi comercializată la prețul maxim de 14 lei şi 77 bani.

Companiile petroliere care vor afişa preţuri mai mari riscă să fie sancţionate. Potrivit noii Metodologii, ANRE calculează la fiecare 14 zile calendaristice, în funcție de cotațiile Platts și Argus din perioada precedentă, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web. În aceeași zi, toți operatorii de pe piața produselor petroliere vor stabili, pornind de la prețurile plafon calculate de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le vor publica pe pagina web și le vor afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare, a explicat ANRE.

Tematic

Foști viceminiștri, funcționari, experți aspiră la fotoliul de director al ANRE
Tagurile:
grabeste-te sa faceti plinul, revolta, soferi, benzina, decizie, motorina, moldoveni, ANRE, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei