00:37 22 August 2018
În direct
  • EUR19.30
  • USD16.75
  • RUB0.25
  • RON4.16
  • UAH0.60
Viscol. poză simbol

Prognoze meteo îngrijorătoare: Ne așteaptă o iarnă grea

© Sputnik / Vitaliy Ankov
Informații
Sa primesc un link scurt
68510

Meteorologii din România au oferit detalii alarmante privind efectele încălzirii globale, dar și despre iarna care va veni în scurt timp

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Din cauza încălzirii globale, în România vor fi veri din ce în ce mai călduroase și secetoase, iar perioadele de secetă vor alterna cu perioade în care vor fi precipitații excedentare, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, potrivit RomaniaTV. Evident, aceste prognoze sumbre sunt valabile și pentru țara noastră.

Meteorologul a mai spus că încălzirea globală nu înseamnă doar temperaturi mai mari. Toamna este caracterizată de alternanțe de perioade mai călduroase, urmate de perioade răcoroase. Nu sunt excluse precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane, a avertizat Elena Mateescu.

Referitor la perioadele de iarnă, directorul ANM a precizat că au fost ani în care prima jumătate a iernii a fost mai caldă şi blândă, însă, din a doua jumătate a lui ianuarie, în România s-au înregistrat fenomene repetate de viscol și căderi de zăpadă.

Mateescu a adăugat că este posibil ca iarna care urmează să fie una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol, ninsori abundente şi scăderi semnificative de temperatură.

Tematic

Vom avea o iarnă cumplită. Pronosticurile sinistre ale meteorologilor
Zăpadă în octombrie: Ce spun meteorologii
Tagurile:
directorul ANM, Elena Mateescu, prognoza meteo, Iarnă grea, România
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei