16:07 26 Mai 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.73
  • RUB0.25
  • RON3.99
  • UAH0.66
Informații
Sa primesc un link scurt
68430

Chiar dacă meteorologii prognozează pentru luna noiembrie vreme mai caldă decât în mod obișnuit, luna decembrie va fi extrem de rece, cu viscole și perioade de ger năprasnic

CHUȘINĂU, 31 oct — Sputnik. Cât de aspră va fi această iarnă și cum va fi vremea de Crăciun și Revelion — meteorologii din România au făcut deja primele pronosticuri.

Astfel, potrivit estimării, vom avea vreme ca de vară în luna noiembrie, dar ne așteaptă temperaturi foarte scăzute în decembrie și ianuarie.

Iarna 2017 — 2018 va fi capricioasă, cu perioade de ninsori abundente, ger și viscol, a declarat directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu. Prin urmare, nu este exclus să avem astfel de episoade inclusiv în timpul sărbătorilor de iarnă.

Potrivit specialistului, vremea va fi normală în cea mai mare parte a acestei ierni, însă vor fi și perioade cu fenomene extreme în toate cele trei luni de iarnă.

„Fenomenele severe nu vor lipsi. Vorbesc aici despre viscole, despre posibile ninsori abundente si bineînțeles despre episoadele de ger. Primele semnale arată că vom avea perioade lungi în această iarnă, în care vremea să se încadreze în normalul vremii de iarnă, ceea ce însemnă posibilitate foarte mare de apariție a fenomenelor despre care vorbeam", a declarat Florinela Georgescu.

Ținând cont de apropierea geografică dintre Republica Moldova și România, aceste prognoze sunt valabile în mare măsură și pentru țara noastră. Ce-i drept, meteorologii moldoveni se abțin de la pronosticuri de o durată prea mare.

Anterior, și fostul director al ANM, actualmente președintele Societății Meteorologice din România, Ion Sandu, declara că ne așteaptă o iarnă destul de grea. Gerurile se vor amplifica deja în decembrie, după un noiembrie mai cald decât în mod obișnuit.

Un grup de deputați cere introducerea limbii române în Constituție — Curtea Constituțională se va pronunța în această privință marți, 31 octombrie

Tematic

Iarnă adevărată în Bucegi, România: Când ajung nămeții și în Moldova? - VIDEO
Cum va fi această iarnă - răspunsul meteorologilor
Tagurile:
Florinela Georgescu, ger, iarna, viscol, Revelion, Crăciun, meteo, România


Știrile Zilei