21:12 12 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.22
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.71
Conducător auto, poză simbol

Nu mai ai nevoie de aceste acte când urci la volan - detalii importante

© Sputnik / Максим Богодвид
Informații
Sa primesc un link scurt
8906142

Polițiștii nu mai au voie să îți ceară câteva documente, pe care aveai obligația anterior să le prezinți și pentru lipsa cărora puteai fi sancționat administrativ

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Corespondenții Sputnik Moldova au constatat că unii polițiști continuă să le ceară conducătorilor auto procura pentru automobilul pe care îl conduc și care nu le aparține cu drept de proprietate. Am luat legătura cu mai mulți juriști și ceea ce ne-au comunicat specialiștii în drept dă peste cap practicile pe care le mai păstrează unii polițiști.

Persoana care conduce un mijloc de transport trebuie să aibă următoarele acte:

a) permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus;

b) certificatul de înmatriculare a vehiculului;

d) actele referitoare la natura și masa încărcăturii, în cazurile stabilite de legislație.

Anterior polițiștii le cereau conducătorilor auto să prezinte procura sau mandatul care le oferă dreptul de a folosi mijlocul de transport respectiv.

Celelalte cerințe, care erau menționate la litera c) din același subpunct au fost excluse prin Hotărârea Guvernului 341 din 26 mai 2017, care a fost publicată în Monitorul Oficial 216-228 din 30 iunie 2017.

Astfel, orice solicitare a agentului de circulație, care depășește prevederile Regulamentului Circulației Rutiere și a altor prevederi din legislație, este ilegală.

Tagurile:
proprietate, permisul de conducere, mandat, procură, Monitorul Oficial


Știrile Zilei