11:26 15 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.71
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.71
Iarnă, foto de arhivă

Salvatorii sunt în alertă: Urmează o noapte de coșmar

© Sputnik / Miroslav Rotari
Informații
Sa primesc un link scurt
Alertă meteo: Iarna a revenit în forță (23)
19001102

Meteorologii au anunțat condiții meteo extrem de dificile pentru noaptea de 17 spre 18 ianuarie

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Vremea se va schimba brusc în următoarele ore. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru această noapte: se așteaptă vânt puternic și precipitații abundente sub formă de lapoviță și ninsoare.

În partea de sud a țării se vor produce depuneri de lapoviță, local pe drumuri se vor forma troiene.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență le recomandă conducătorilor auto să fie prudenți pe șoselele din țară și să nu pornească la drum fără a-și echipa corespunzător automobilele.

Salvatorii le recomandă șoferilor să aibă la ei rezerve de hrană și apă, haine groase, să nu uite să-și pună în portbagaj, nisip, lopată și lanțuri pentru anvelope, pentru a putea face față unor situații de urgență.

Mai mult decât atât, este necesar ca bateria telefonului să fie încărcată pentru a putea apela după ajutor la serviciile de urgență.

În cazul în care rămâneți cu mașina blocată pe drum, până la venirea ajutoarelor, este recomandat ca motorul să fie pornit și oprit dozat, pentru a preveni intoxicațiile cu gaz de eșapament.

Salvatorii și pompierii le recomandă cetățenilor ca, în caz de necesitate, să apeleze după ajutor la Serviciul de Urgență 901, iar înainte de a porni la drum lung, să se informeze în privința avertizărilor meteo și indicațiilor autorităților, pentru a preveni situațiile de criză cu pericol pentru viață.

Тема:
Alertă meteo: Iarna a revenit în forță (23)

Tematic

Alertă meteo. În Moldova se instalează iarna adevărată cu crivăț și troiene
Tagurile:
conditii meteo dificile, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, alerta, conducători auto, lapovita, vremea, troiene, drumuri, meteorologi


Știrile Zilei