04:43 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Pensionar

De mâine Guvernul revalorizează pensiile. Vezi ce înseamnă asta

© Sputnik / Evghenii Panasenco
Informații
Sa primesc un link scurt
164120

Mai multe categorii de pensionari vor primi din data de 2 aprilie pensii mai mari. Și anume vor beneficia de această majorare persoanele care au ieșit la pensie în anii 2012-2013.

CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Pensiile pentru limita de vârstă şi dizabilitate, stabilite în anii 2012-2013, vor fi valorizate din data de 2 aprilie, cu doi ani mai devreme decât au anunțat inițial autoritățile. Asta înseamnă că din această zi pensionarii din categoriile respective vor ridica pensii mai mari.

Din data de 1 octombrie 2018 vor fi valorizate pensiile pentru limita de vârstă şi dizabilitate stabilite în perioada 2014 — 31 martie 2017.

În anul următor se va efectua valorizarea anticipată pentru 130 746 de beneficiari de pensii pentru limită de vârstă, ceea ce va constitui o majorare medie lunară cu peste 300 de lei. Pentru 21 264 de beneficiari de pensii de dizabilitate, creşterea va depăşi 280 de lei pe lună, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Premierul Pavel Filip, dar și alți membri ai Guvernului au declarat că recalcularea anticipată a pensiilor a devenit posibilă grație creșterii veniturilor la bugetul de stat.

Tematic

Ce le-au făcut trei moldoveni unor pensionari din Rusia
Tagurile:
pensiile, revalorizeaz, maine, guvernul, Pavel Filip
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2741
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356