16:10 17 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.17
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Elena Cojocari și Chiril Lucinschi

Chiril Lucinschi și-a aflat sentința. Câți ani de pușcărie i-au dat magistrații

© Sputnik / Miroslav Rotari
Informații
Sa primesc un link scurt
67220

Chiril Lucinschi este învinuit de procurorii anticorupție de spălarea banilor în proporții deosebit de mari și fals în declarații.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Fostul deputat Chiril Lucinschi și-a aflat astăzi sentința. Lucinschi a fost învinuit de procurorii anticorupție de spălarea banilor în proporții deosebit de mari și fals în declarații.

Acesta a fost reținut de procurorii anticorupție pe data de 25 mai 2017, în timp ce se afla la slujbă la Mănăstirea Suruceni. Din 27 mai 2017, fostul deputat liberal-democrat se află în arest la domiciliu. La 1 august 2017, procurorii anticorupție au trimis dosarul lui Lucinschi în judecată.

În cadrul ședinței din 15 martie 2018, s-au desfășurat dezbaterile judiciare, iar învinuitul și-a spus ultimul cuvânt. Lucinschi nu își recunoaște vina. 

Procurorul de caz a solicitat în instanță privarea de libertate a lui Chiril Lucinschi pe o perioadă de 6 ani și jumătate pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani; pentru fals în declarații – amendă în mărime de 550 de unități convenționale, echivalent a 27.500 de lei; confiscarea sumei de 23.000 de euro – bani ridicați în cadrul perchezițiilor, precum și 1/2 cote-părți a învinuitului din 2 terenuri și o casă de locuit din municipiul Chișinău.

Magistratul Judecătoriei Buiucani, Elena Cojocari, a decis condamnarea lui Chiril Lucinschi pe o perioadă de 5 ani și jumătate în penitenciar de tip semiînchis, amendă de 27,5 mii de lei, privarea de dreptul de a ocupa o funcție pe o perioadă de 4 ani. La fel, a fost dispusa confiscarea speciala a bunurilor lui Lucinschi si anume 1/2 cota-parte din doua terenuri și o casă de locuit din Chisinau, inclusiv a sumei de 23.000 de euro – bani ridicați în cadrul perchezițiilor.

Instanța a mai decis eliberarea lui Lucinschi din arest la domiciliu și plasarea acestuia sub control judiciar până la pronunțarea sentinței de către instanțele ierarhic superioare. 

Tematic

Chiril Lucinschi riscă să stea după gratii șase ani și jumătate
Zile negre pentru Chiril Lucinschi, îl pasc 10 ani de închisoare
Tagurile:
fals în declarații, Chiril Lucinschi, spălare de bani, condamnat
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei