21:05 16 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
CNA

Exclusiv. Numele celor care aspiră la șefia CNA

© Sputnik / Miroslav Rotari
Informații
Sa primesc un link scurt
19310

Agenția de știri Sputnik-Modova prezintă în exclusivitate lista candidaților la funcțiile de director adjunct al CNA.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Șapte candidați aspiră la funcția de director adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA). Comisia de concurs urmează să decidă asupra admisibilității dosarelor care au fost depuse de cele șapte persoane până miercuri, 18 aprilie. 

Purtătorul de cuvânt al CNA, Victoria Timuș, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik-Moldova că persoanele care aspiră la funcția de director adjunct al CNA vin din domeniul academic, din structura MAI, ANRE și CNA. 

Cei șapte candidați dosarele cărora urmează să fie examinate până săptămâna viitoare sunt: 

1. Ghilescu Nicolae, activează în sectorul privat;

2. Patrașco Alexandr, șef Secție formare continuă, MAI;

3. Guțan Veaceslav, conferențiar universitar, Academia ”Ștefan cel Mare” a MAI;

4. Slivciuc Iurii, pensionar, a activat în MAI până în anul 2016;

5. Maimescu Sava,  conferențiar universitar, USM;

6. Șpac Violina, șef Departament juridic și licențiere, ANRE;

7. Chireoglo Lidia, ofițer superior de urmărire penală pe cazuri excepționale, CNA.

CNA a lansat concursul pentru selectarea candidaților la funcțiile de director-adjunct al instituției în data de 27 martie. Perioada de depunere a dosarelor s-a încheiat la data de 11 aprilie, ora 17.00.

Purtătorul de cuvânt al CNA a precizat că, potrivit Regulamentului de desfășurare a concursului, comisia are la dispoziție trei zile lucrătoare de la expirarea termenului pentru depunerea documentelor, în care va examina dosarele candidaţilor şi va lua decizia cu privire la admiterea lor la concurs.

”Concursul pentru desemnarea în calitate de candidat la funcţia de director adjunct al CNA constă din interviu”, a menționat Timuș.

Ofițerul de presă al CNA a mai declarat pentru Sputnik că la concurs vor fi selectați doi directori adjuncți CNA. Funcțiile au rămas vacante după ce anterior Cristina Țărnă și Vadim Cojocaru și-au prezentat demisia. 

CNA, în căutare de cadre. Zumbreanu are nevoie de ajutor>>>

Rezultatele concursului se vor aduce la cunoştinţa candidaţilor în decurs de o zi lucrătoare și se prezintă preşedintelui Parlamentului pentru a iniţia procedura de numire.

Potrivit Legii cu privire la CNA, în exercitarea atribuţiilor sale, directorul este asistat de doi adjuncţi, numiţi în funcţie de Parlament la propunerea directorului pe perioada mandatului acestuia. Selectarea candidaţilor la funcţia de director adjunct se face în bază de concurs organizat de către director, în procesul de evaluare fiind atraşi reprezentanţi ai societăţii civile sau ai mediului academic. 

Revocarea din funcţie a directorului adjunct se adoptă de Parlament cu votul majorităţii deputaţilor aleşi din iniţiativa directorului.

 

Tematic

Promisiunea făcută de noul director al CNA în fața deputaților
Un director adjunct al CNA și-a dat demisia
CNA a dat lovitura. Cine a fost prins în flagrant delict
Cine este primul ”fericit” care a fost reținut de CNA în 2018
Tagurile:
Victoria Timuș, director-adjunct, Moldova, concurs, CNA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei