13:02 15 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.88
  • RUB0.24
  • RON4.34
  • UAH0.64
Informații
Sa primesc un link scurt
398 0 0

În perioada de vară își vor întrerupe activitatea 106 instituții de educație timpurie, 53 de instituții vor activa fără întreruperi.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Grădinițele din Chișinău vor fi închise pe o perioadă de 42 de zile, începând cu data de 2 iunie. Anunțul a fost făcut luni, 7 mai, la ședința operativă a direcțiilor Primăriei Chișinău de șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Rodica Guțu.

”Începând cu 2 iunie, din numărul total de 159 de instituții de educație timpurie va fi suspendată temporar activitatea, în luna iunie, în 29 de instituții, în iulie – în 64 de instituții și în august – în 13”, a declarat Guțu.

În total, în perioada de vară își vor întrerupe activitatea 106 instituții de educație timpurie, 53 de instituții vor activa fără întreruperi.

Potrivit șefei Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, motivele întreruperii activității în cele 106 instituții sunt: desfășurarea reparațiilor; lipsa resurselor umane în perioada de vară – educatori, dădacă, bucătărese; frecvența redusă a copiilor în perioada estivală.

În total, în Chișinău sunt 159 instituții de educaţie timpurie cu un contingent de aproape 38 de mii de copii.

Tematic

În atenția părinților. Noua metodă de înscriere a copiilor la grădiniță
Vrei să-ți transferi copilul la o altă grădiniță? O poți face online
Meniul pentru copiii din grădinițe, sub lupa nutriționistului
Tagurile:
institutii de educatie timpurie, grădinițe, Chisinau, copii, Moldova

Știrile Zilei