11:36 24 Noiembrie 2020
În direct
  • EUR20.47
  • USD17.19
  • RUB0.23
  • RON4.20
  • UAH0.61
Informații
Sa primesc un link scurt
37100

Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chişinău a evaluat starea sanitară a zonelor de agrement cu prelevarea probelor de apă din bazinele acvatice şi a nisipului de pe plajele „Valea Trandafirilor”, „Râşcani”, „La Izvor”, „Valea Morilor”, „Vatra” şi râul Nistru.

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Scăldatul în bazinele acvatice din Chișinău este strict interzis — în apă a fost depistat bacteria „E. Coli".

Conform rezultatelor investigaţiilor de laborator, calitatea apei din lacurile din Chișinău și din râul Nistru nu corespunde prevederilor Regulamentului cu privire la cerinţele de calitate a mediului pentru apele de suprafaţă şi nu poate fi utilizată în scopuri de agrement. Specialiștii au depistat bacterii „Coliforme" şi „E. Coli".

Autorităţile publice locale au început lucrările de pregătire pentru sezonul estival. Astfel, plajele sunt curăţate de gunoiul menajer, este vopsit şi reparat utilajul amplasat pe plaje. În timpul apropiat va fi reînnoit şi afînat nisipul pe plaje. În același timp, în toate zonele de agrement au fost instalate panouri informative despre interzicerea scăldatului.

Potrivit Centrului de Sănătate Publică, starea sanitară a zonelor de agrement nu este cea mai bună. Bazinele acvatice nu sunt curățate de nămol şi deşeuri vegetale. Staţiile de salvare nu au fost reparate şi trusele medicale pentru sezonul estival nu au fost reînnoite.

Vrei să mergi la mare, dar nu ai bani? Iată ce soluții ai acasă: Ieftin și plăcut>>>

Toaletele publice din zonele de agrement „Valea Trandafirilor", „La Izvor", „Rîşcani", „Valea Morilor", deservite de Regia „Autosalubritate" nu sunt asigurate cu apă curgătoare — ceea ce nu permite curățarea şi dezinfecţia lor, cât şi respectarea igienei personale de către vizitatori.

Tematic

Atenție șoferi! Reguli noi pentru proprietarii mașinilor cu numere românești
Atenție la cumparăturile online: Îți poți pierde toți banii de pe card
Tagurile:
scaldat, parazitul E. Coli, rezultate de laborator, bacterii, bazine acvatice, interzis, Centrul de Sanatate Publica

Știrile Zilei