01:00 15 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Buletin de identitate

În perioada estivală, actele de identitate vor fi obținute altfel: Tot ce trebuie să știți

© Sputnik / Miroslav Rotari
Informații
Sa primesc un link scurt
54810

Serviciul eliberare a actelor de identitate Centru din municipiul Chișinău va funcționa după un alt program în perioada de vară.

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Angajații Agenției Servicii Publice vor avea program prelungit de muncă în perioada estivală.

Instituția anunță că, din 4 iunie, Serviciul eliberare a actelor de identitate Centru din municipiul Chișinău va activa de la ora șapte dimineața. Programul prelungit va fi valabil până în data de 24 august.

Modificarea programului a fost dispusă de directorului ASP, Sergiu Railean, pentru o gestionare mai eficientă a numărului mare de solicitări de eliberare a actelor de identitate în perioada estivală a anului. Angajații SEAI Centru vor activa de luni până vineri între orele 7:00-17:00, fără pauză de masă, iar în week-end — între orele 9:00-13:00.

Agenția precizează totodată că, în vederea asigurării locuitorilor Chișinăului cu drept de vot cu acte de identitate pentru participarea la al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului general al Capitalei, în ziua de 3 iunie 2018, angajații SEAI din municipiu vor fi prezenți la locurile de muncă între orele 7:00 — 21:00.

Opțional, în perioada 29 mai 2018 — 3 iunie 2018 inclusiv, cetățenii vor putea solicita eliberarea buletinului de identitate provizoriu care se va efectua în mod gratuit, conform principiului teritorial. Cei care au depus cereri de eliberare a buletinului de identitate în perioada 18 — 31 mai 2018 inclusiv, pot ridica actul de identitate indiferent de termenul de acordare a serviciului solicitat și tariful achitat.

Cetățenii înregistrați la domiciliu sau la reședință în raza teritorială a sectorului Buiucani, vor fi deserviți la Serviciul eliberare a actelor de identitate din cadrul Centrului multifuncțional Chișinău 1, situat pe strada Mihai Viteazul, care activează în prezent în regim de testare.

Plecați în vacanță? Poliția precizează: Ce trebuie să știți ca să nu fiți întorși din drum>>>

În același timp, Agenția Servicii Publice informează că ziua de vineri, 1 iunie 2018, este zi de odihnă pentru angajații din cadrul Instituției. Excepție fac subdiviziunile teritoriale ale Departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare auto din municipiile Chișinău, Bălți, Orhei și Edineț.

Tematic

Important. Ce trebuie să faci și unde să te adresezi dacă ți-ai pierdut actele în vacanță
Poliția precizează: Nu aveți nevoie de aceste acte la trecerea frontierei
Tagurile:
modificare procram, perioada estivala, Agentia Servicii Publice, acte de identitate, buletin de identitate, eliberare, scrutin, turul doi
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei