01:02 15 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
odihnă

Bugetarii nu vor merge astăzi la lucru. Guvernul a anunțat zi liberă

© Sputnik / Максим Блинов
Informații
Sa primesc un link scurt
192 0 0

Bugetarii din Moldova vor avea trei zile libere în perioada 1 – 3 iunie, perioada coincide cu Ziua internațională a copilului, dar și cu turul doi al alegerilor locale generale din Chișinău.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. Ziua de vineri, 1 iunie, a fost declarată drept zi liberă. Potrivit unei decizii de Guvern, ziua de 1 iunie va fi recuperată sâmbătă, 23 iunie. Astfel, bugetarii din Moldova vor avea trei zile libere în perioada 1 – 3 iunie.  

Potrivit unei hotărâri a Parlamentului ziua de 1 iunie, când este sărbătorită Ziua Internațională a Copilului, este zi de sărbătoare nelucrătoare. Totodată, zilele de sărbătoare nelucrătoare sunt enumerate în articolul 111 din Codul Muncii, iar articolul respectiv din Cod nu a fost modificat odată cu modificarea hotărârii Parlamentului.

Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile în scopul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare.

Următoarea minivacanță va fi la sfârșitul verii. Data de 31 august când sărbătorim Ziua Limbii, declarată drept zi liberă, cade într-o zi de vineri. Astfel, bugetarii se vor odihni în zilele de 31 august – 2 septembrie.

Calendarul sărbătorilor legale și a zilelor libere în Moldova, 2018
© Sputnik /
Calendarul sărbătorilor legale și a zilelor libere în Moldova, 2018

Tematic

O nouă vacanță pentru bugetari, îi așteaptă trei zile de odihnă
Câte zile se vor odihni bugetarii în anul 2018
Cine are cel mai lung concediu de odihnă în Republica Moldova
Tagurile:
ziua internationala a copilului, vacanța de 1 iunie, zile libere, zile de odihnă, bugetari, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei