23:08 21 Martie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.64
Theresa May

Londra pune capăt liberei circulații – Sunt vizați și moldovenii cu cetățenie română

© AP Photo / Matt Dunham
Informații
Sa primesc un link scurt
170410

Premierul britanic, Theresa May, a anunţat noi reglementări de imigrare în Regatul Unit.

BUCUREŞTI, 7 oct — Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat marţi că după Brexit vor intra în vigoare noi reglementări privind imigrarea, ce vor viza în special cetăţenii europeni.

Potrivit acestora, va fi eliminată libera circulaţie pentru cetăţenii europeni şi vor da întâietate lucrătorilor calificaţi. 

"Când vom părăsi Uniunea Europeană, vom institui un sistem de imigraţie care pune capăt, o dată pentru totdeauna, liberei circulaţii" a cetăţenilor europeni în Regatul Unit, a declarat May într-un comunicat în care precizează că acesta va fi un sistem "bazat pe competenţele lucrătorilor, şi nu pe originea lor", scrie Agerpres, cu referire la AFP.

Astfel, noile modificări legislative vor conduce la reducerea imigraţiei europenilor slab calificaţi.

"Acest nou sistem va permite reducerea imigraţiei persoanelor slab calificate", a subliniat Theresa May.

Potrivit sursei citate, noul sistem se bazează pe recomandările formulate de Comitetul Consultativ asupra Migraţiei (CAM) într-un raport adresat guvernului şi publicat pe 18 septembrie. 

Astfel, persoanele care vor dori să se stabilească în Marea Britanie, conform noilor reglementări, vor trebui să certifice un anumit nivel de venit, pentru a garanta că nu ocupă locuri de muncă pentru care ar putea fi recrutaţi cetăţeni britanici.

Theresa May ar urma să dea detalii despre noul sistem într-un discurs pe care îl va pronunţa miercuri la congresul Partidului Conservator, la Birmingham.

Cetăţenii Uniunii Europene sunt în prezent liberi să se stabilească şi să lucreze în Regatul Unit,până la sfârşitul perioadei de tranziţie post-Brexit, în decembrie 2020, asta doar în cazul unui acord între Londra şi Bruxelles asupra condiţiilor ieşirii britanicilor din UE.

Tagurile:
romana, cetatenie, moldovenii, liberii circulatii, capat, PUNE, Londra, Brexit
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei