22:01 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
BNM

BNM are un nou guvernator: Detalii neștiute despre Octavian Armașu

© Sputnik / Evgheni Panasenco
Informații
Sa primesc un link scurt
31510

Octavian Armașu va prelua funcția de guvernator al BNM din data de 30 noiembrie 2018. Acesta a fost numit în fruntea BNM pe un mandat de 7 ani.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Parlamentul l-a numit astăzi în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pe actualul ministru al Finanțelor, Octavian Armașu. Candidatura acestuia a fost propusă de președintele Parlamentului, Andrian Candu, și a fost susținută de 54 de deputați.

Armașu va prelua funcția de guvernator al BNM din data de 30 noiembrie 2018. Acesta a fost numit în fruntea BNM pe un mandat de 7 ani.

Actualul guvernator al BNM, Sergiu Cioclea, și-a anunțat demisia, la 20 noiembrie, în cadrul unui briefing. La baza deciziei lui Cioclea de a renunța la funcția de guvernator al BNM cu cinci ani înainte de încheierea mandatului stau motive personale.  

Octavian Armaşu deține funcţia de ministru al Finanţelor timp de aproape trei ani. Acesta a fost numit ministru în Guvernul Filip la 20 ianuarie 2016.

Înainte de a fi numit ministru, timp de 12 ani, în perioada 2004 – 2016, Armașu a deținut postul de director financiar la ”Südzucker Moldova” în Moldova. În perioada 2001-2004 a fost șef al Departamentului Controlling (planificare, bugete, analiză financiară, planificarea financiară strategică) la ”Südzucker Moldova”, iar între anii 1999-2001 – controller la ”Südzucker International” GmbH.

Noi detalii despre numirea unui alt guvernator la Banca Națională a Moldovei>>>

În anii 1997-1999 a fost senior consultant la ”Onest Business Consulting”, întreprindere mixtă moldo-olandeză. Din 1996 și până în 1997 a fost manager de vânzări la ”Glass Container Company”.

Octavian Armașu a fost licențiat în ”IT şi Inginer în sisteme” la Universitatea Tehnică din Moldova. A urmat cursurile în Serviciul de consultanţă în finanţe, contabilitate, marketing şi management la Center for Private Business Reform – un proiect USAID. A absolvit programul de instruire la ”CFA Institute”, Chartered Financial Analyst.

Octavian Armașu are 49 de ani. Este căsătorit și are doi copii.

Tematic

Andrian Candu știa din timp despre demisia guvernatorului BNM Sergiu Cioclea
Demisia guvernatorului BNM, discutată în Parlament
Decis: Din 30 noiembrie, BNM rămâne fără guvernator
Andrian Candu a dezvăluit cine va fi viitorul guvernator al BNM
Octavian Armașu, candidatul lui Candu pentru postul de guvernator al BNM
Armașu în fruntea BNM: Motiv de bucurie sau îngrijorare – Iată ce spune Gârbu
Exclusiv: Ce crede Gârbu despre noul candidat al BNM - Octavian Armașu
Sergiu Cioclea și-a dat demisia din funcția de guvernator al BNM
Tagurile:
Ministerul Finanțelor, Parlament, Octavian Armașu, BNM
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei