21:16 24 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.19
  • USD17.45
  • RUB0.24
  • RON4.35
  • UAH0.62
Informații
Sa primesc un link scurt
651820

Din 9 decembrie 2018, în Republica Moldova intră în vigoare mai multe modificări și completări la Codul Contravențional. Multe dintre aceste completări se referă la contravențiile în traficul rutier pentru care se instituie noi amenzi și sancțiuni.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. În urma modificărilor Codului Contravențional din Republica Moldova, cei care au încălcat legea vor putea achita jumătate din amenda stabilită în timp de trei zile lucrătoare, nu în 72 de ore așa cum era până acum. Într-un interviu acordat studioului de radio Sputnik Moldova, avocatul Cristina Oglinda a explicat noua procedură de plată.

”Amenzile cu reducere vor putea fi plătite în trei zile lucrătoare. Prin urmare, termenul de 72 de ore va dispărea, iar contravenienții vor avea la dispoziție mai mult timp pentru a achita în jumătate suma stabilită drept amendă. Anterior, apărea foarte des problema când încălcarea era comisă în zile de odihnă, iar persoanele nu reușeau în timp util să achite amenda”, a spus avocatul.

Potrivit Cristinei Oglinda,  în acest fel se doreşte oferirea unei posibilităţi obiective de a beneficia de dreptul achitării a jumătate din amenda stabilită. Or, perioada oferită urmează a fi sincronizată cu programul de lucru al instituţiilor responsabile de recepţionarea amenzii.

Tematic

De săptămâna viitoare, mulți șoferi din Moldova vor rămâne fără permise de conducere
În unele cazuri, mirii din Moldova ar putea plăti amendă pentru că merg la nuntă cu mașina
Tagurile:
Sancțiune, contravenție, amendă, modificări în lege, Șofer

Știrile Zilei