15:24 26 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.77
  • RUB0.22
  • RON4.01
  • UAH0.59
Informații
Sa primesc un link scurt
Ninsori abundente, viscol și troiene în Moldova (16)
143 0 0

Autoritățile anunță ce s-a întâmplat în țară în ultimele 24 de ore și îi îndeamnă pe cetățeni să apeleze Serviciul 112, în caz de situații de urgență.

CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii moldoveni au intervenit în trei situații de urgență, potrivit Inspectoratului General pentru situații de Urgență.

Angajații inspectoratului au fost solicitați să întervină în două cazuri pentru a debloca autocamioanele care erau blocate în zăpadă în preajma satului Talmaza și Purcari, raionului Ștefan Vodă. Totodată, sâmbătătă seara, salvatorii au tractat un microbuz derapat de pe traseu în zăpadă în apropierea orașului Ceadîr-Lunga, din autonomia găgăuză.

Care este starea drumurilor în țară

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, nu sunt raportate trasee naționale și drumuri blocate. Se circulă în condiții de iarnă. Pe drumurile din țară se află 345 de unităţi de tehnică şi 351 persoane, antrenați în procesul de împrăștiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă. Astfel au fost deja împrăștiate aproximativ 2287 de tone de material antiderapant.

Furnizorii de energie electrică raportează că deconectări de la energia electrică nu sunt. La lucrările de intervenție din cadrul IGSU au fost antrenate 27 unități de tehnică specială și 108 salvatori.

În situații de urgență cetățenii sunt îndemnați de autorități să apeleze Serviciul Unic 112.

Тема:
Ninsori abundente, viscol și troiene în Moldova (16)

Tematic

Potop alb în Moldova: A fost nevoie de intervenția salvatorilor
Tagurile:
detalii, autoritati, precipitatii, situatie

Știrile Zilei