00:31 18 August 2019
În direct
  • EUR19.51
  • USD17.50
  • RUB0.26
  • RON4.13
  • UAH0.69
Șofer la volan, foto de arhivă

Important de știut: Acestea sunt cele mai sigure mașini în anul 2019

© Sputnik / Miroslav Rotari
Informații
Sa primesc un link scurt
408 0 0

Specialiștii de la Programul european de evaluare a mașinilor noi (Euro NCAP) au întocmit o listă cu cele mai sigure mașini în anul 2019.

BUCUREŞTI, 17 feb – Sputnik, Doina Crainic. Pentru a intra în această clasificare, mașinile au trecut testele de impact și au fost evaluate în funcţie de protecția oferită adulților și a copiilor, fiind luate în calcul şi siguranța și protecția pietonilor.

Specialiștii Euro NCAP au elaborat o listă cu cele mai sigure mașini în anul 2019, relatează CarBuyer. Fiecare model testat a fost evaluat în patru aspecte: protecția adulților, protecția copiilor, protecția pietonilor și echipamentul de asistență în caz de urgenţă.

Dacă nu v-ați ales încă mașina în acest an, lista vă va fi de ajutor. Testele de impact efectuate de specialiști pot stabili nivelul de siguranță al unei mașini în caz de accident. Au fost luate în considerare mai multe criterii, printre care siguranța scaunelor, rezistența la accidente, siguranţa interioară, siguranța pentru bebeluși și luminile.

La categoria „Familie mică”, pe primul loc este Mercedes-Benz clasa A, care a obținut un scor de 96 din 100 în ceea ce privește siguranța adulților în caz de accident. În plus, acest automobil are un sistem de frânare de urgenţă, o funcţie care vă menţine pe banda dvs. de circulaţie și un sistem care controlează nivelul oboselii șoferului. Al doilea şi, respectiv, al treilea loc sunt ocupate de Ford Focus și Nissan Leaf.

Printre mașinile din categoria „Grande Familiale”, Audi A6 este considerată cea mai bună. A fost recunoscută pentru siguranța oferită atât adulților, cât și copiilor. Particularitatea acestui model, care îl face deosebit, este sistemul său de monitorizare la fața locului. Această marcă este urmată de Mazda 6 și Volvo V60.

BMW X5 SUV oferă un nivel remarcabil de siguranță în comparație cu alte mașini de acest tip. Testele au demonstrat că oferă o siguranţă pentru adulți și copii de aproape 90%. Volkswagen Touareg și Jaguar I-Pace au fost, de asemenea, remarcate de specialiști pentru capacitatea lor de a oferi siguranţă în caz de accident.

Tematic

În Rusia automobilele fără pilot vor identifica pietonii și culoarea semaforului
Tagurile:
2019, sigur, masina


Știrile Zilei