15:29 23 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Alegeri, imagine de arhivă

Trebuie să știi asta dacă vrei să votezi pe 24 februarie și ai buletinul expirat

© Sputnik / Miroslav Rotari
Informații
Sa primesc un link scurt
15310

Important pentru cei care vor să voteze pe 24 februarie, dar au actul de identitate expirat - angajații Agenției Servicii Publice vor activa conform unui program special de muncă.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Pe 24 februarie, în ziua alegerilor parlamentare, Agenția Servicii Publice (ASP) va activa conform unui program special de muncă. vor fi deschise toate subdiviziunile responsabile de eliberarea actelor de identitate, inclusiv în cadrul centrelor multifuncționale. În intervalul orar 7.00 – 21.00, angajații ASP vor elibera buletine de identitate provizorii și vor asigura înmânarea actelor de identitate necesare pentru participarea la scrutinul electoral.

”Buletinul de identitate provizoriu va fi eliberat în mod gratuit, la solicitarea cetățenilor care nu dețin act de identitate sau al căror buletin de identitate nu este valabil”, informează instituția printr-un comunicat.

Totodată, ASP precizează că solicitanții nu vor prezenta documente de stare civilă dacă informațiile cu privire la datele personale și modificarea lor se regăsesc în Registrul de Stat al Populației.

Cetățenii care vor comanda buletinul de identitate astăzi, 23 februarie, concomitent li se va elibera, în mod gratuit, buletinul de identitate provizoriu, pentru a participa la scrutinul electoral.

Cetățenii vor fi deserviți conform principiului teritorial, la serviciile eliberare a actelor de identitate (SEAI) în a cărei rază teritorială solicitantul își are domiciliul sau viza de reşedinţă, și care este valabilă.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la telefonul de contact al Call-centrului 14-909 sau (+373) 022-25-70-70 şi la telefoanele de contact ale serviciilor eliberare a actelor de identitate și ale centrelor multifuncționale de pe pagina web oficială a Agenției Servicii Publice: www.asp.gov.md.

Tematic

Ce șanse sunt ca Guvernul Filip să fie demis până la alegeri
Ar putea avea loc destabilizări în masă în Moldova, după alegeri? – Opinia politologului
Tagurile:
daca vrei sa, 24 februarie, Trebuie sa stii asta, expirat, buletin
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei