14:47 23 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.38
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Счета за коммунальные услуги

Imediat după alegeri, au venit facturile la gaz. Iată care este surpriza

© Sputnik / Miroslav Rotari
Informații
Sa primesc un link scurt
228210

Imediat după alegeri, furnizorul de gaze naturale a început să distribuie facturile la consumul de gaz pentru consumatorii casnici.

CHIȘINĂU, 27 feb – Sputnik. Compania ”Moldovagaz” a început să le distribuie consumatorilor facturile la consumul de gaze naturale pentru luna ianuarie. Furnizorul a anunțat, la începutul lunii februarie, că primele facturi din acest an vor fi distribuite cu întârziere din cauza modificării modalității de facturare a consumului de gaze naturale furnizate.

”În legătură cu actualizarea sistemului informațional de evidență a gazelor naturale operată pentru optimizarea calității serviciilor prestate consumatorilor finali, în luna februarie 2019 facturile care conțin datorii pentru luna ianuarie 2019 vor fi repartizate mai târziu”, anunța furnizorul de gaze.

Termenul de achitare a datoriilor este indicat expres în factură și este prelungit până în luna martie.

Schimbarea survenită în procesul de eliberare a facturilor de către ”Moldovagaz” a coincis cu alegerile parlamentare care au avut loc pe data de 24 februarie. Mai multe voci au declarat că facturile întârzie din cauză că după scrutin tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali se vor majora.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a reacționat, spunând că nu a discutat și nici nu are în plan o decizie privind o astfel de majorare de tarife.

Potrivit datelor de pe facturi, tariful la gazele naturale a rămas același ca și înainte de alegeri. Un metru cub de gaze naturale costă 4,70 de lei pentru un consum de până la 30 de metri cubi. Un metru cub de gaze naturale după un consum de 30 de metri cubi costă 4,89 de lei.

Moldovagaz schimbă temporar modalitatea de facturare a gazelor>>>

Începând cu luna martie, modalitatea de eliberare a facturilor persoanelor fizice de către ”Moldovagaz”, cât și termenele de achitare, vor avea loc conform condițiilor anterioare.

Tematic

În 2019, moldovenii ar putea să plătească alt tarif pentru consumul de gaze
Gaburici spune ce preț trebuie să plătească moldovenii pentru consumul de gaz
Tagurile:
alegeri, MoldovaGaz, gaz, Tarif


Știrile Zilei