06:57 30 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Informații
Sa primesc un link scurt
288 0 0

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării propune ca pentru fiecare examen pentru participarea la a 3-a sesiune anuală de Bacalaureat candidatul să plătească 500 de lei.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării propune o taxă de 500 de lei pentru candidații vor să fie admiși la a treia încercare pentru a susține proba de examen în cadrul sesiunii de Bacalaureat.

Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern cu privire la implementarea articolului 31 alin. (91) din Codul Educației al Republicii Moldova, propus spre discuții publice de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, se stabilește taxa de examen pentru participarea la a 3-a sesiune anuală de Bacalaureat în mărime de 500 de lei pentru o probă de examen.

”Taxa de examen se va transfera în contul Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare și se va utiliza pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru organizarea și desfășurarea sesiunii a 3-a anuale de Bacalaureat”, se spune în documentul prezentat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Pentru elaborarea materialelor de evaluare, necesare pentru desfășurarea sesiunii a 3-a anuale de Bacalaureat, pentru fiecare disciplină, în funcție de profilul studiat, se alocă 4500 de lei suplimentar față de normele stabilite în Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr.391/2014.

Pentru traducerea materialelor de evaluare, necesare pentru desfășurarea sesiunii a 3-a anuale de bacalaureat, din limba română într-o altă limbă de studiu, pentru fiecare disciplină, în funcție de profilul studiat, și fiecare limbă de studiu se alocă 1000 de lei suplimentar față de normele stabilite în Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr.391/2014.

Potrivit legislației naționale, în decursul unui an sunt organizate 3 sesiuni ale examenului național de Bacalaureat. Pentru participarea la a 3-a sesiune anuală de Bacalaureat, candidatul achită o taxă de examen în mărimea stabilită de către Guvern.

Tematic

Important pentru elevi și părinți: Supraveghere video și detectoare de metale la BAC
BAC 2019: Lista centrelor de bacalaureat, aprobată - detalii
Tagurile:
liceu, elev, bacalaureat, examen

Știrile Zilei