04:43 25 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Familie

Indemnizația pentru copii: Cum o puteți obține în regim de urgență

CC0 / Pixabay / geralt
Informații
Sa primesc un link scurt
Viața de familie (14)
90210

Indemnizația pentru copii. Peste 15 mii de solicitări pentru acordarea indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii au fost depuse online.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. De la începutul anului, prin intermediul serviciului „e-Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii” au fost depuse 2500 de cereri, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS).

Serviciul a fost lansat la finele anului 2016, de atunci fiind depuse 15 257 de cereri pentru acordarea acestor indemnizații.

Serviciul „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii” oferă posibilitatea de a solicita în regim on-line, 24 din 24 de ore, diverse prestaţii pentru familiile cu copii: indemnizaţia unică la naşterea copilului, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani,  indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani şi indemnizaţia paternală.

”La utilizarea serviciului dispare necesitatea persoanei a se deplasa la casa teritorială de asigurări sociale pentru solicitarea indemnizaţiilor, precum şi colectarea şi prezentarea actelor necesare, astfel se economiseşte timpul de solicitare a indemnizaţiilor”, potrivit CNAS.

Cererea electronică poate fi acceptată în cazul când copilul este înregistrat în Registrul de Stat al Populației. Prin intermediul acestui serviciu persoana poate verifica statutul cererii depuse.

Тема:
Viața de familie (14)

Tematic

În Moldova va fi introdusă indemnizația pe viață
Mămicile care lucrează vor primi salariu și indemnizație pentru creșterea copilului
Parlamentul din Moldova schimbă regulile de acordare a indemnizațiilor
Tagurile:
online, regim de urgenţă, indemnizația pentru copii


Știrile Zilei