08:48 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Seismograf

Cel mai puternic cutremur din ultimele luni: Există mai multe semne de întrebare

© AP Photo / Achmad Ibrahim
Informații
Sa primesc un link scurt
324 0 0

Este cel mai puternic seism înregistrat în zonă în ultimele șapte luni - sunt două aspecte care ridică semne de întrebare.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului transmite că ieri noapte, 8 mai, la orele 22:51:27 a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter.

Epicentrul seismului a fost în Marea Neagră, la o adâncime de 30 de kilometri.

Sunt două aspecte care ridică semne de întrebare: este cel mai puternic seism înregistrat în zonă în ultimele șapte luni. A doua – practic la aceeași latitudine, în zona Mării Negre – Bulgaria de Est au avut loc multe seisme în ultimele două luni, mai ales în aprilie.

Deci, apare o problemă: poate fi vorba de o falie care se activează și vom avea parte de cutremure din acea zonă? Este doar o ipoteză, nu o atenționare – și în nici un caz o alarmă.

Cutremur în Marea Neagră
Cutremur în Marea Neagră
Cutremur în Marea Neagră
Cutremur în Marea Neagră

Cutremurele care au loc în România și sunt resimțite și în țara noastră sunt cele care au loc în zona seismică Vrancea. Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în această zonă pe 9 ianuarie, acesta a avut magnitudinea de 4,4 pe Richter.

Anterior, directorul Institutului român pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a lansat cel mai grav avertisment din ultimii ani cu privire la eventualitatea unor mari cutremure în Vrance.

Radulian susține că, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, România va fi zguduită de ”o grupare de cutremure mari”.

Tematic

Alertă de cutremur: Aplicaţia care te avertizează când urmează un seism
Tagurile:
semne de întrebare, Vrancea, Marea Neagra, seism


Știrile Zilei